Sidor

torsdag 26 maj 2011

Pesce al cartoccio e pesce sotto sale al forno

För tillfället är jag nere i Sardegna med min fru och hälsar på släkt och familj och naturligtvis när vi ändå är här så passar vi på att sticka till stranden lite då och då för att bada, sola och vandra.

När man är nere i Sardegna och står och tittar på detta fantastiska hav så kommer man osökt in på fisk och matlagning eller hur? Ja, jag vet inte hur ni tänker men för mig handlar havet bland annat om att äta av det som finns i.

Jag tänkte föreslå två enkla sätt att tillaga fisk i ugnen på idag. Det ena sättet är fisk i folie (pesce al cartoccio) och det andra är fisk under salt (pesce sotto sale) och för er som undrar vad al forno betyder så är det "i ugnen". Då tar vi och plockar fram vad vi behöver till dagens recept. Till fisken i folie har jag använt en havsruda och till fisken under salt en havsabborre sen är det samma kryddor till båda fiskarna och det blir vitlök, vitpeppar, timjan, mejram, persilja, salt. Plus grovsalt till havsabborren.

Mycket enkelt. Ta och lägg grovsalt i botten av en form på ena halvan.

Lägg och stoppa sedan vitlök och dom olika kryddorna i och på fisken.

Sen är det bara att göra samma sak med havsrudan.

Gör ett foliepacket av havsrudan och lägg den sidan om den andra fisken.

Nu är det bara att täcka havsabborren helt och hållet i grovsalt och stänka lite vatten på saltet så att det binder ihop sig och blir som en skorpa i ugnen.

Fisken i folien kan ni ta ut 7 till 10 minuter innan fisken under saltet.

Och när havsabborren är klar är det bara att bryta upp saltskorpan.

Jag och min fru Denise valde att äta våra fiskar ihop med en ratatouille.

Som ni säkert ser så tillagade jag dessa fiskar när vi var i Champoluc och passade på att skriva om det i Sardegna. Ha det bra och smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar