Sidor

torsdag 19 augusti 2010

Fegato alla veneziana

Idag har det varit mest regn i Champoluc så det blev inga sköna utflykter på berget idag. Istället gick jag ner till byn och kollade om slaktaren hade något intressant i disken. Turen var på min sida efter som grabbarna i affären samma morgon hade slaktat en kalv och precis lagt upp levern i disken.

Som ni ser är det lever på menyn idag och vi kommer att servera den tillsammans med vanligt ris och lite färska tomater. Nä, nu tar vi och kör igång det hela och plockar fram kalvlever eller oxelever, lök, vitt vin, olivolja, vitpeppar och salt. Till tomaterna kommer vi andvända olivolja, oregano och salt.

Hacka upp en halv lök per 150 gram lever och fräs den i olivolja. Skär nu levern i småbitar och få i den i pannan tillsammans med lite salt och vitpeppar.

När ni har fått lite färg på levern är det bara att hälla i rikligt med vin medan ni har hög värme på spisen. När alkoholdoften har försvunnit kan nu låta det hela stå och småputtra tills det är klart (5 till 8 min).

Servera nu denna Fegato alla veneziana med kokt ris och lite tomater uppblandade med olivolja, oregano och salt.

Jag har lärt många svenskar att äta lever här i Champoluc tack vare detta enkla recept. Då återstår bara en sak att säga och det är buon appetito.

2 kommentarer:

  1. Jag är en av dom svenskar som lärt mig äta lever hos Lars i Champan.. Stolt och Svensk men lever smakar bättre i Italien, speciellt hos Lars..

    SvaraRadera
  2. En som smakat orginalet23 augusti 2010 kl. 05:56

    Detta har jag inte smakat men framemot att göra det

    SvaraRadera