Sidor

onsdag 4 augusti 2010

Fiori di zucchini in tempura

Efter en dag på glaciären så här mitt i sommaren är det inte fel att komma ner i byn igen för att tillaga sig något så somrigt som squash blommor.

Jag förmodar att det svåraste med detta matlagningsförslag är att hitta fiori di zucchini (squash blommor) men jag är säker på att ni hittar dem fram till slutet på September i alla fall. Ok, håll i hatten nu kör vi. Plocka fram squash blommorna, mozzarella ost, kokt skinka, jordnötsolja, rismjöl, (ej nödvändigt) vetemjöl, ägg, muskutnöt och salt.

Det som kommer att hända i köket idag är att vi ska fritera så vi börjar med att blanda ihop mjöl, (om ni har rismjöl kör femti femti) så kalt vatten som möjligt, ägg, salt och muskutnöt till en konsistens likt filmjölk. Nu är vår tempura klar så sätt in blandningen i kylen eftersom hemligheten med fritering är att ha så stor temperaturskillnad som möjligt på tempuran och oljan.

Vad händer nu då? Jo vi skär mozzarellan i stavar och rullar in den i skinkan för att sedan stoppa dessa cylinderformade bitar i blommorna.

Viktigt är nu att vi häller oljan i en panna med liten botten så att vi får så högt med olja som möjligt. Värm nu upp oljan ordentligt utan att bränna ner era hem. Kör en blomma i taget i tempurasmeten och lägg ner den i oljan. Ju färre blommor ni har i pannan i taget desto knaprigara blir resultatet.

Jag kan lova er att Fiori di zucchini in tempura kan man bjuda självaste kungen på.

Smaklig måltid mina damer och herrar.

1 kommentar:

  1. En som smakat orginalet5 augusti 2010 kl. 05:27

    Fortsätt i samma stil allt har bra

    SvaraRadera