
Låt oss nu plocka fram vad vi behöver. Kålrotsblast, vitlök, olivolja, chili, salta ansjovis i olivolja och Orecchiette.

Vi börjar med att tvätta blasten och skär upp den i bitar.

Vi skall nu koka blasten i en kastrull med saltat vatten i 5 till 6 minuter.

Under tiden som kålrotsblasten står och kokar tar vi och finhackar chili och vitlök som vi skall bryna på tillsammans med dom salta ansjovisarna i ett pasta-järn med olivolja.

När blasten har kokt klart skall vi plock upp den med en hålslev och lägga dom i pasta-järnet. Spara vattnet så vi kan använda det till att koka Orecchiette.

Då är det bara att slänga i Orecchiette i det kokande blastspadett och vänta tills dom nästan har kokt klart.

Som vanligt när vi tillagar pastarätter så låter vi dom sista 2 till 3 minuterna av pastans koktid ske i pasta-järnet medan vi hoppar eller rör runt i det hela.

Servera helst med hård getost på toppen eller parmisanost om ni är rädda för getost.

Här i Champoluc hänger snön i luften och säsongens första åk blir förmodligen den 26 November.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar