Sidor

fredag 29 oktober 2010

Orecchiette con cime di rapa

Idag har jag varit ute i Champoluc och köpt lite kålrötter och Orecchiette-pasta. Jag vet ej vad Oreccheiette heter på svenska men jag förmodar att det heter likadant. Man kan naturligtvis använda en annan sorts pasta om man vill men originalet förespråkar dock Orecchiette. Vad gäller kålrötterna så är det endast blasten vi skall använda idag.

Låt oss nu plocka fram vad vi behöver. Kålrotsblast, vitlök, olivolja, chili, salta ansjovis i olivolja och Orecchiette.

Vi börjar med att tvätta blasten och skär upp den i bitar.

Vi skall nu koka blasten i en kastrull med saltat vatten i 5 till 6 minuter.

Under tiden som kålrotsblasten står och kokar tar vi och finhackar chili och vitlök som vi skall bryna på tillsammans med dom salta ansjovisarna i ett pasta-järn med olivolja.

När blasten har kokt klart skall vi plock upp den med en hålslev och lägga dom i pasta-järnet. Spara vattnet så vi kan använda det till att koka Orecchiette.

Då är det bara att slänga i Orecchiette i det kokande blastspadett och vänta tills dom nästan har kokt klart.

Som vanligt när vi tillagar pastarätter så låter vi dom sista 2 till 3 minuterna av pastans koktid ske i pasta-järnet medan vi hoppar eller rör runt i det hela.

Servera helst med hård getost på toppen eller parmisanost om ni är rädda för getost.

Här i Champoluc hänger snön i luften och säsongens första åk blir förmodligen den 26 November.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar