
Vi behöver dom här sakerna idag: Ryggmärgsbiff, tomatpyre, vitt vin, persilja, citron, selleri, vitlök, morot, gul lök, vetemjöl, grönsaksbuljong, salt, svartpeppar och olivolja.

Börja med att vända biffarna i vetemjöl blandat med salt och peppar.

Hacka nu upp lök, selleri och morötter och låt dom steka i ett stekjärn med olivolja i 3 till 4 minuter.

Nu är tid att få i biffarna i järnet och låta dom få lite färg.

För att inte bränna biffarna skall vi nu hälla i 2 cm vitt vin i stekjärnet.

När alkoholdoften har försvunnit skall ni sänka värmen och låta biffarna stå och småsteka/koka i 35 till 45 miniter.

Det bästa och enklaste sättet att reglera vätskenivån i stekjärnet gör ni med hjälp av lite grönsaksbuljong och ett stort lock.

5 till 6 minuter innan ryggmärgsbiffarna är klara skall ni lägga i finhackad persilja, vitlök och citronskal.

Då är det bara att servera L'ossobuco alla milanese tillsammans med ett valfritt tillbehör.

Som vanligt önskar Champoluc Adventures alla glada skidåkare en smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar