
Vad behöver vi då plocka fram? Jo vi behöver olivolja, vitlök, chili, italiensk salsiccia (färsk korv), broccoli och salta ansjovis i olivolja.

Vi börjar med att koka broccolin i en kastrull eller i en tryckkokare med saltat vatten. Låt broccolin koka ungefär halva sin koktid och skär sedan upp den i bitar.

Finhacka nu chilin, vitlöken och ansjovis så vi kan bryna på det i en pasta panna med olivolja. Var nu försiktiga så ni inte bränner vitlöken.

Om ni inte redan har skurit upp salsiccian i bitar så gör det nu och släng i den tillsammans med broccolin i pannan. Om ni tycker det ser tårt ut kan ni skopa i lite pastavatten.

När salsiccian har fått lite färj är det bara att få i pastan i pannan och låta den koka klart i såsen medan ni rör runt eller hoppar det hela.

Servera nu denna bomb med lite parmisanost på toppen.

Vi i Champoluc har konstaterat att om det är något dom kan på Sicilien så är det tillagning av bomber.
Har köpt hem ingredienserna så nu ska det bli bomb på Tivolihusen
SvaraRadera