Sidor

torsdag 11 november 2010

Bomba siciliana di maccheroni

Efter som det enligt min mening hålls  ett mycket högt värde på pasta runt om i världen hade jag tänkt mig att tillaga en Siciliansk pasta specialitet i form av en  Bomba siciliana di maccheroni.

Vad behöver vi då plocka fram? Jo vi behöver olivolja, vitlök, chili, italiensk salsiccia (färsk korv), broccoli och salta ansjovis i olivolja.

Vi börjar med att koka broccolin i en kastrull eller i en tryckkokare med saltat vatten. Låt broccolin koka ungefär halva sin koktid och skär sedan upp den i bitar.

Finhacka nu chilin, vitlöken och ansjovis så vi kan bryna på det i en pasta panna med olivolja. Var nu försiktiga så ni inte bränner vitlöken.

Om ni inte redan har skurit upp salsiccian i bitar så gör det nu och släng i den tillsammans med broccolin i pannan. Om ni tycker det ser tårt ut kan ni skopa i lite pastavatten.

När salsiccian har fått lite färj är det bara att få i pastan i pannan och låta den koka klart i såsen medan ni rör runt eller hoppar det hela.

Servera nu denna bomb med lite parmisanost på toppen.

Vi i Champoluc har konstaterat att om det är något dom kan på Sicilien  så är det tillagning av bomber.

1 kommentar:

  1. Har köpt hem ingredienserna så nu ska det bli bomb på Tivolihusen

    SvaraRadera