Sidor

torsdag 18 november 2010

Filetto di tonno con salsa di pistacchi

Idag blir det tonfisk på menyn. Maträtten som det kommer att handla om idag har egentligen bara en hemlighet och det är att självaste fisken skall var mer rå än tillagad.

Vi behöver då köpa in en tjockt skuren tonfiskfile, vitlök, körsbärstomater, pistagenötter, chili, vitt vin, salt, olivolja och bröd.

Då är det finhackning av vitlök och chili som gäller. Dela dessutom körsbärstomaterna i 2 till 4 delar och lägg sedan vitlök, chili och körsbärstomaterna i ett stekjärn med olivolja. Låt nu ingredienserna steka på i 3 till 4 minuter.

Passa på att rosta lite bröd i samma veva.

Vi skall nu lägga i pistagenötterna strax innan vi vi plockar fram tonfiskfilen.

Då är det tid att steka fisken. Som jag sa tidigare är det mycket viktigt att filen förblir rå i mitten.

Så fort filen har stekt klart lägg den på en kall talrik så att tillagningen av fisken stoppas.

Då är det bara att få i lite vitt vin i stekjärnet och vänta tills alkohol lukten har försvunnit.

Vi skall nu köra runt dom rostade brödskivorna i såsen så vi får lite smak på brödet.

Servera nu maträtten med brödet underst sen fisken och på toppen resten av såsen.

Champoluc önskar smaklig måltid som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar