
Jag tänkte ta och visa er ett av dom många sätt som man kan tillaga tioarmad bläckfisk på i form av Calamari ripieni con contorno di zucchine som betyder fylld Tioarmad bläckfisk med zucchiner som tillbehör. Vi tar och handlar in och plockar fram dom olika ingredienserna som vi skall använda till dagens matlagning. Fram med tioarmad bläckfisk, (calamari) lök, vitlök, persilja, ägg, ströbröd, vitt vin, olivolja, salt och peppar.

Till tillbehöret behöver vi zucchini, chili, vitlök, tomater, olivolja och salt.

Vi börja med att rensa och skölja den Tioarmad bläckfisken och för er som aldrig har gjort det tidigare rekommenderar jag att titta på följande bilder och förklaringar.

Tag först ut tanden som sitter mellan alla benen genom att klämma ut den som en finne ungefär.

Lägg sedan ett snitt rakt över dom två ögonen och kläm ut dom också.

Nu är det bara att stoppa in fingrarna i huvudet och dra ut allt som sitter där i och rensa bort inälvor och dylikt.

Vi har nu kroppen och huvudet för sig så att vi kan dra ut benet eller vad man skall kalla den genomskinliga sak som sitter i självaste huvudet.

Det är viktigt att ni sköljer hela fisken noggrant och framför allt inne i huvudet.
Vi skall nu ta och förbereda fyllningen till den tioarmad bläckfisken genom att skära av vingarna.

Hacka nu upp kropp, tentaklar, vingar, lök och persilja.

Blanda sedan ihop ägg, persilja, lök, ströbröd, lite salt, peppar och dom upp-hackade fiskdelarna.

Så där ja, nu skall vi steka på fyllningen i ett stekjärn med olivolja i 5 till 6 minuter.

Tag sedan av fyllningen från stekjärnet och låt den svalna så vi lättare kan peta i fyllningen i huvudena.

Stäng sedan öppningen med en tandpetare och se till att ni inte sprängfyller fisken efter som att fyllningen expanderar ganska mycket när den kommer på värmen igen.

Kör nu dom fyllda fiskarna på ett stekjärn i 5 till 6 minuter med lite vitt vin.

Samtidigt som vi steker på fisken skall vi också fräsa på våra uppskivade zucchiner och tomater tillsammans med lite hackad vitlök och chili i ett stekjärn med olivolja och salt.

Nu är det bara att hälla zucchinerna över dom tioarmade bläckfiskarna och avsluta tillagningen av våra calamari ripieni con contorno di zucchine i ugnen på 180 grader i 15 minuter ungefär.

Så där ja, inte alls så svårt som det låter.

Smaklig måltid önskas från oss alla i Champoluc till er alla uppe i Norden.
Äntligen tillbaka i er matvärld, i like it!
SvaraRadera[...] och att man vänder ut och in på huvudet när man rensar ut inälvorna. Ta en titt på Calamari ripieni con contorno di zucchine så förstår ni vad jag [...]
SvaraRadera