
Vi kan börja med att skära upp schalottenlöken i bitar och steka på den tillsammans med rosmarin och vitpeppar i ett stekjärn med olivolja.

När ni har stekt på schalottenlöken i 5 minuter ungefär skall ni hälla på rött vin och låta alkohollukten koka bort.

När alkohollukten har försvunnit kan ni skopa ur schalottenlök och rosmarinen och låta oljan och rödvinet vara kvar i stekjärnet.

Ta nu och knäck ett ägg i en talrik och blanda ihop vetemjöl, skorpmjöl, salt och vitpeppar i en talrik så vi kan panera hjärtat efter att vi har skurit det i centimetertunna skivor.

Vi skall nu ta och få i en klick smör i stekjärnet som vi sparade med olivolja och rödvin i.

Då är det bara att ta dom panerade skivorna och steka på dom i 4 till 8 minuter beroende på hur genomstekta vi vill ha dom.

Glöm inte att lägga i schalottenlök och rosmarin ett par minuter innan hjärtat har stekt klart så att vi får jämn värme på det hela.

Man kan servera cuore impanato di manzo tillsammans med kokta potatis, stekta potatis, grönsaker, sallad och i stort sätt vad som helst men min och min frus personliga favorit är potatismos med mycket persilja i.

Det kan hända att oxhjärta har glömts bort i många kök men här i Champoluc hemma hos oss är det allt annat än bortglömt. Smaklig måltid och hjärtliga hälsningar från Lars och Denise.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar