Sidor

torsdag 30 september 2010

Pasta all'Amatriciana

I Rom stöter man på en hel del maträtter som innehåller en rejäl mängd svartpeppar. Nu i dagarna satt jag och tittade på lite kort som min fru tog när vi var nere i Rom i våras och då blev jag genast sugen på en talrik Pasta all'Amatriciana.

Amatricianan som vi kommer att tillaga idag är endast en av många varianter på denna maträtt. Då tar vi och plockar fram lite pomarola, lättrökt sidfläsk, lök, svartpeppar och olivolja.

Vi tar och börjar med att tärna det lättrökta sidfläsket och lägger det i en pastapanna med olivolja som håller hög värme. I samma moment skall vi också krydda på med en rejäl mängd svartpeppar.

Så fort sidfläsket börjar bil lite knaprigt skall ni ta av det från värmen och lägga det i en skål eller en djup talrik.

Hacka nu upp löken och häll åter igen lite olivolja i pastapannan så vi kan steka upp löken  tills den blir halvmjuk. Nu när löken har fått rätt konsistens är det bara att tillsätta lite pomarola.

Som vanligt när man kokar pasta är det superviktigt att låta dom sista minuterna av koktiden ske i pastasåsen. Ok, få upp värmen på såsen och släng i pastan tillsammans med sidfläsket och kör runt eller hoppa det i ett par minuter.

Nu är det bara att servera med lite parmisanost på toppen och hugga i.

Vi pastaälskare i Champoluc önskar alla pastaälskare i Sverige en smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar