
Detta är en helt fantastisk tur som erbjuder trekking, liftåkning, restaurang besök och en massa panorama vyer.

För den som gillar god Italiensk mat och lättare trekking och har planer på att komma till Champoluc nästa sommar så är denna runda ett måste.

Efter denna härliga tur så tog jag och lagade till en enkelt och mycket god risotto på kvällen. Till denna risotto vid namn Risotto al radicchio rosso behöver vi följande produkter. Risottoris, smör, olivolja, lök, (chili frivilligt), vitt vin, parmisanost, röd cikoria och buljong.

Då kör vi igång. Fin hacka lök och chili och lägg det i en panna med olivolja och låt det steka på i ett par tre minuter.

Sätt även igång en kastrull med buljong så den hinner bli varm innan vi skall använda den.

Det är nu tid att rosta riset i pannan. "Hemligheten" med att få så mycket smak som möjligt i självaste riset är att man får hög värme på det innan man börjar hälla på vätska. Riskornets förmåga att suga åt sig av smakerna ökar nämligen nämnvärt med hjälp av denna teknik. Se till att ni rör runt i riset medan ni rostar så vi inte bränner det. Rosta i 2 till 3 minuter.

Slå nu i vitt vin och låt det koka på tills alkohol lukten försvinner. Det är viktigt att röra om eller hoppa riset lite då och då under hela dess koktid.

Tid att slänga i cikorian och låta den gå runt i pannan ett par minuter.

Nu är det bara att tillsätta buljong lite då och då tills riset har kokt klart.

När ni smakar på riset för att kontrolera om det har kokt klart kan ni tillsätta lite salt om det behövs men tänk på att vi skall hälla i en hel del parmisanost och smör när riset har kokt klart.

Ok, nu är det bara att reda av det hela med parmisanost och en klick smör.

Både maten och bergen gör mig nöjd och glad här i Champoluc.

Enjoy your meal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar