Sidor

torsdag 16 september 2010

Pasta al tonno con limone

När man åker runt i dom södra delarna av Italien närmare bestämt i Sardenia i detta fallet så märker man snart att dom använder mycket citron i sin matlagning.

Jag tänkte att vi skall ta och laga till oss en frisk pastasås idag som består av tonfisk, lök. vitlök, citron, olivolja och chili om ni vill.

Nu tar vi och pressar en halv citron per person som vi kommer att använda lite längre fram.

Finhacka sedan löken och lägger i den i en panna med olivolja tillsammans med en eller två vitlöks klyftor och chilin. När löken har stekt i 5 till 6 minuter är det tid att få i tonfisken och citronsaften. Låt dock inte tonfisken och citronsaften stå och steka i mer än högst 1 minut.

Ta och skopa i lite av pasta vattnet i pannan så vi har lite mer vätska att röra oss med när vi skall hoppa eller röra ner pastan i såsen. Som alltid i Italien är det mycket viktigt att dom sista minuterna av pastans koktid sker i såsen.

Som man säger i Champoluc och övriga Italien buon appetito

1 kommentar: