
En av dom sakerna som jag tänkte andvända till mina bruschetta idag är en Pate' di fegato di pollo. Vi skall nu plocka fram lite olika saker så som 400/450 gram kycklinglever, kapris i saltlag, salta ansjovis i olivolja, persilja, vitlök, rödlök, smör, olivolja och 20/25 centiliter rött vin. (Om ni andvänder dom mängderna som fotot visar så blir det bra).

Ok, grovhacka rödlöken och lägg den i ett stekjärn med olivolja. Låt löken steka på i 3 till 4 minuter.

Då är det tid att lägga i kycklinglever, kapris, ansjovis, och vitlök. Låt det hela steka i 6 till 7 minuter.

Nu skall vi hälla på det röda vinet och sedan låta levern bli väl genomstekt/kokt. Rör om med jämna mellanrum och ha inte för hög värme.

Ni kommer att märka att levern efter en 10 till 12 minuter börjar dela/smula sig och då är det tid att ta järnet från spisen.

Vi väntar tills järnet har svalnat lite för att sedan hälla alltihop i mixern tillsammans med smör och persilja.

Nu när det är mixat och klart är det bara att bre paten på en bruschetta.

När ni bjuder era vänner på denna pate kommer ni att få mycket beröm.

Vi auguro buon appetito da Champoluc.
Super! Tack, det här ska vi prova!
SvaraRaderaPatè di fegato di pollo Tycker jag verkligen ni ska pröva med tanke på att det är en av mina egna favoriter.
SvaraRaderaDetta provade vi i lördags! Jättegott! Kram vi ses snart.
SvaraRadera