Sidor

torsdag 4 november 2010

Uova strapazzate con cervella

Nu skall jag visa er ett oerhört enkelt recept till en bruschetta. Bara för att det är lätt att tillaga så betyder det naturligtvis inte att det är mindre gott för det utan tvärtom månaga gånger. Vi skall handskas med produkter idag som många av er aldrig har smakat eller tillagat tidigare tror jag. Det finns många anledningar till att pröva detta recept på grund av att det är gott, lätt att tillaga och förmodligen en förstagångs upplevelse för många av er.

Ok. Håll i hatten och era sinnen för nu kör vi. Pocka fram bröd, olivolja, salt, svart-peppar, ägg och grishjärna.

Då är det bara att dela upp hjärnan i bitar och slänga den i ett stekjärn med olivolja, salta och peppar. Överdriv gärna med pepparen eftersom det är den enda kryddan vi kommer att använda förutom salt.

Låt hjärnan steka på mellanvärme i 8 till 10 minuter medan ni rör runt i stekjärnet ganska ofta.

Då är det tid att knäcka i äggen och röra runt i järnet ända tills äggen är klara. (3 till 4 ägg per hjärna).

Bruschettan gör ni i ugnen med lite salt och olivolja.

Så där ja, då har vi en av dom enklaste och godaste förrätterna som finns färdig och klar att serveras.

När jag bjuder på denna bruschetta i Champoluc så får jag alltid beröm av mina gäster om hur gott det var. När jag sen berättar att dom har ätit hjärna så tror dom inte på mig och är rörande överens om att jag bara säger så för att hålla receptet hemligt.

2 kommentarer:

  1. Ursäkta, men FY VAD ÄCKLIGT!!!! Snälla snälla Lars, bjud aldrig mig på detta! (Bara för det kommer du väl göra det)

    SvaraRadera
  2. Förmodligen.

    SvaraRadera